Coolture Magazine

Montse Guallar i Sergi Mateu protagonitzen LENI a la Sala Muntaner

Disminuir tamaño de fuente Aumentar tamaño de fuente Texto Imprimir esta página

Del 15 de novembre al 17 de desembre la Sala Muntaner de Barcelona acull LENI, de Valeria Schulzova i Roman Oleksák. L’obra recrea una entrevista fictícia entre dues persones reals: Leni Rifenstahl, la directora de cinema preferida de Hitler i Johnny Carson, el popular presentador del primer late-show de la Cadena NBC, The Tonight Show.

 

L’obra està protagonitzada per Montse Guallar, Sergi Mateu, Minnie Marx i Carles Goñi i tracta sobre la responsabilitat de l’artista vers la seva obra. Estrenada el passat mes de maig amb èxit de públic i crítica al Teatre Principal de Sabadell, l’espectacle planteja a l’espectador qüestions com: és possible ser responsable d’una època a través de la nostra creació? L’art canvia el món? On és la frontera entre la creació artística i la cooperació activa en la construcció d’un sistema? Els mitjans de comunicació incideixen en la percepció de la realitat?

 

Muntaner_Leni

 

Som al 1974, Johnny Carson, famós presentador de la cadena NBC, està en el seu millor moment, i Leni Rifenstahl presenta als Estats Units el seu primer projecte des de la caiguda del règim nazi, el llibre de fotos Last of the Nuba, l’última tribu africana sense contacte amb l’home blanc. Però Johnny sap que a l’audiència li interessa alguna cosa més que l’art. El passat de Leni passa a ser el tema principal de l’entrevista.

Johnny destapa la seva postura personal durant el feixisme i l’holocaust i vol esbrinar si ella sent pena i quant remordiment té per tots els fets succeïts durant aquella època. Vol conèixer la màxima informació possible del personatge i no li tremola el pols a l’hora d’abordar els temes més personals i íntims de l’entrevistada. L’ambient que es respira és cada vegada més incòmode i la improvisada participació d’una espectadora alemanya, Bertha, despertarà en el debat noves preguntes.

Text: Valeria Schulzova i Roman Oleksák
Direcció: Pavel Bsonek
Repartiment: Montse Guallar, Sergi Mateu, Minnie Marx i Carles Goñi